KATSOMASI RESEPTIT
Rahkapiirakka

Resepti: Maku 03/2006

Rahkapiirakka

Resepti: Maku 03/2006

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka sulaa suuhun! Raikas rahkatäyte ja rusinainen pullataikina takaavat sen, että tämä rahkapiirakka häviää pelliltä nopeasti!

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 10 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista pullapohjainen rahkapiirakka näin:

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

    Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista.

    Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi.

    Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois.

    Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.

    Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet lukuun ottamatta rusinoita. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää rusinat.

    Voitele pohjataikinan reunat munalla.

    Kaada rahkatäyte pohjalle.

    Paista rahkapiirakkaa noin 30 minuuttia.

VINKKI

Ihastuitko rahkapiirakkaan? Kokeile myös sitruunaisia rahkapullia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    235 kcal
  • hiilihydraattia
    34.4 g
  • rasvaa
    7.7 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

rahkapiirakan pohja
Vaihe 1

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.

pohjan voitelu
Vaihe 2

Voitele pohjataikinan reunat munalla.

rahkatäytteen lisäys
Vaihe 3

Kaada rahkatäyte pohjalle.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (9)

84% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin35
  • Helppo22
  • Hurmasin vieraat19
  • Opin uutta12
  • Ei maistunut9
  • Kaikki meni15
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (5)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Pää­siäis­lei­von­nai­set

Lisää suosikiksi

Tulosta