KATSOMASI RESEPTIT
Puuroleipä
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Puuroleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Puuroleipä

Fiksu leipoja upottaa aamupuuron jämät taikinaan. Palkkioksi saa mehevän puuroleivän ja hyvän mielen ruokahävikin pienenemisestä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 20 min

2 t 20 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
1 t 45 min
  • Valmista puuroleipä näin:

    Sekoita hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.

    Lisää kylmä puuro ja pari desiä jauhoja. Sekoita, kunnes puuro on sekoittunut nesteeseen tasaisesti. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla.

    Kun taikinajuuri 10–15 minuutin kuluttua kuplii, vaivaa joukkoon loput jauhot ja suola.

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia.

    Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää leipää.

    Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja taputtele pintaan kaurahiutaleita.

    Kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

    Paista puuroleipää 200-asteisessa uunissa leipien koosta riippuen 40–50 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    151 kcal
  • hiilihydraattia
    28.6 g
  • rasvaa
    1.5 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta