Puolukkarahka
GL
MU

Resepti: Maku 04/2003

Puolukkarahka

Resepti: Maku 04/2003

Puolukkarahka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

15 annosta

Kiisseli

Rahka

Pinnalle

Tee näin 30 min

30 min
  • Mittaa puolukat ja vesi kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia. Siivilöi ja mittaa, että mehua tulee 9 desiä. Lisää sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot ja likööri (tai halutessasi vesi). Lisää seos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja siirrä kattila sivuun.

    Ripottele pinnalle sokeria, nosta kansi päälle ja pane kattila kylmään veteen jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit joukkoon. Sekoita sileäksi.

    Annostele rahkaseos jälkiruokamaljoihin tai tarjoiluastiaan. Sekoita jäähtynyt kiisseli sileäksi ja kaada se rahkan päälle. Koristele annokset puolukoilla ja mintunlehdillä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    207 kcal
  • hiilihydraattia
    24.7 g
  • rasvaa
    9.6 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    105.2 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

talvi


Laatinut:

Kuva:

Martti Leppä

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta