Puolukkakakku

Resepti: Maku 08/2005

Puo­luk­ka­kak­ku

Resepti: Maku 08/2005

Puo­luk­ka­kak­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 vrk 1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
1 t 30 min
PASSIIVINEN
1 vrk
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota Ø 25 sentin tasapohjainen vuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle.

    Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi liivatelehdistä ja puserra ne hyvin. Kuumenna desi puolukkamehua ja liuota liivatelehdet mehuun.

    Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat ja sokeri. Lisää sose ja hiukan jäähtynyt liivateliemi vaniljakastikevaahtoon.

    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Nosta kakkulevy vuokaan, kaada puolukka-vaniljahyytelö päälle ja paina toinen kakkulevy päälle. Peitä kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin. Anna hyytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

    Mittaa puolukkamehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi tasaisesti sekoittaen ja anna poreilla pari kertaa. Ripottele sokeria pinnalle, peitä kelmulla ja anna kiisselin jäähtyä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Pursota puolukkakakun reunaan koristeellinen kranssi ja täytä keskiosa puolukkakiisselillä. Ripottele muutama jäinen puolukka kakun pinnalle.

    Tarjoa puolukkakakku kanelilla maustetun kahvin kanssa.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    297 kcal
  • hiilihydraattia
    44.3 g
  • rasvaa
    10.7 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

talvi


Laatinut:

Kuva:

Arto Vuohelainen

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta