KATSOMASI RESEPTIT
Puolukkacurd
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukkacurd

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukkacurd

Kirpeänmakea ja sähäkän värinen puolukkacurd on mainio ruokalahja. Maistele sitä korppujen, paahtoleivän tai keksien kera.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Tee näin 6 t 30 min

6 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
6 t
  • Mittaa puolukat, sokeri ja vesi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.

    Purista puolukat kulhoon tiheän siivilän läpi niin, että saat puolukkasoseen mahdollisimman tarkkaan talteen.

    Pese kattila ja kaada puolukkasose takaisin kattilaan. Lisää maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää lopuksi kuutioitu voi. Sekoita tasaiseksi.

    Anna curdin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

    Tarjoa curdia puolukka-kardemummakorppujen kanssa.

    Puolukkacurd sopii mainiosti myös kakun tai keksien täytteeksi tai skonssien tai paahtoleivän päälle

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    200 kcal
  • hiilihydraattia
    30.2 g
  • rasvaa
    8.1 g
  • proteiinia
    1.5 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

gluteeniton


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta