KATSOMASI RESEPTIT
Puolukkaboston

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukkaboston

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukkaboston

Kääri bostonpullan kierteisiin neilikan ja inkiväärin maustama täyte. Se rimmaa täydellisesti pikanttien puolukoiden kanssa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

40 palaa

Taikina

Täyte

Voitelu

Kuorrutus

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Murenna joukkoon hiiva.

    Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

    Kumoa taikina alustalle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina 25 cm x 40 cm:n levyksi jauhoja apuna käyttäen.

    Valmista täyte. Vatkaa voi, sokeri ja mausteet kuohkeaksi. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri taikina tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm leveitä paloja.

    Voitele kaksi suorakaiteen muotoista vuokaa (tilavuus 1,5 l) tai vuoraa ne leivinpaperilla. Nosta vuoan pohjalle taikinaviipaleita leikkuupinta ylöspäin. Kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.

    Voitele pullien pinta vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja pulla on kypsää. Peitä pulla tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää saavan liikaa väriä.

    Sekoita tomusokerista ja puolukkamehusta (tai vedestä) jämäkkä mutta notkea kuorrutus. Pursota tai valuta kuorrutus viiruiksi jäähtyneen pullan päälle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    291 kcal
  • hiilihydraattia
    42.1 g
  • rasvaa
    11 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta