KATSOMASI RESEPTIT
Puolukka-leipäjuustopiirakka

Resepti: Maku 05/2016

Puolukka-lei­pä­juus­to­pii­rak­ka

Resepti: Maku 05/2016

Puolukka-lei­pä­juus­to­pii­rak­ka

Lukijamme Pirjon puolukkapiirakassa narskuu ihana leipäjuusto. Parhaimmillaan tämä suolaisenmakea ihanuus on vastapaistettuna, hetken levänneenä.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Valmista puolukka-leipäjuustopiirakka näin:

    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

    Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm) jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia.

    Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet juustopaloista ja puolukoista piiraspohjan päälle.

    Vatkaa munat, kermaviili ja sokerit vispilällä keskenään. Valuta seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustot ja puolukat.

    Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai jäisiä puolukoita.

    Anna puolukka-leipäjuustopiirakan jäähtyä haaleaksi. Tarjoa puolukka-leipäjuustopiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    233 kcal
  • hiilihydraattia
    20.2 g
  • rasvaa
    13.1 g
  • proteiinia
    8.5 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • Tämä piirakka sai valtaisan suosion! Toisella leipomiskerralla lisäsin puolukoiden määrää reilusti ja mielestäni maku vain parani. Leivoin molemmilla kerroilla gluteenittomasti vaihtamalla tavalliset jauhot gluteenittomiin ja pohjasta tuli hyvä.

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta