KATSOMASI RESEPTIT
Puolukka-kardemummakorput

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukka-kar­de­mum­ma­kor­put

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukka-kar­de­mum­ma­kor­put

Kardemummalla maustetut puolukkakorput ovat herkullisia nakerrettavia. Säilytä ne tiiviissä, kannellisessa rasiassa. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

50 kpl

Tee näin 2 t 50 min

2 t 50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
2 t 30 min
  • Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maito-voiseokseen. Lisää muna, hunaja, kardemumma, suola ja kaneli. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

    Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.

    Lisää puolukat kohonneeseen taikinaan. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile palat jauhojen avulla noin 30 cm:n pituisiksi pötköiksi. Siirrä pötköt leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Taputtele pötköt jauhojen avulla ohuemmiksi.

    Paista korppulevyjä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Leikkaa levyt lämpiminä terävällä, sahalaitaisella veitsellä vinottain viipaleiksi. Nosta palat kyljelleen ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes palat kuivahtavat ja saavat hieman väriä.

    Kytke uuni pois päältä ja anna korppujen kuivua jälkilämmössä 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä korput peittämättä ritilällä. Säilytä ne kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät pehmene.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    243 kcal
  • hiilihydraattia
    40.5 g
  • rasvaa
    5.9 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta