KATSOMASI RESEPTIT
Puolukka-britaruudut
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukka-britaruudut

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Puolukka-britaruudut

Puolukoiden raikastamat ja kinuskikastikkeella viimeistellyt britaruudut vievät kielen. Levitä täyte kakkulevylle juuri ennen tarjoamista.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Erottele ohjeeseen tarvittavat keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdistä puolukat, sokeri ja perunajauhot. Ripottele puolukat tasaisesti taikinalle.

    Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.

    Levitä marenki puhtaalla ja kuivalla lastalla aaltoilevasti pohjalevyn päälle. Jatka paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes pohja kypsyy ja marenki saa kauniin värin. Malta paistaa riittävän pitkään, jotta sisus ehtii kypsyä. Tarvittaessa voit peittää leivonnaisen leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Anna britalevyn jäähtyä.

    Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti. Mausta tomusokerilla. Siirrä kylmään odottamaan.

    Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes kinuski hieman sakenee.

    Nosta kattila pois levyltä. Lisää voi ja halutessasi ripaus suolaa.

    Levitä britalevylle kerma-jogurttiseosta, mantelilastuja ja puolukoita. Valuta päälle jäähtynyttä kinuskikastiketta.

    VINKKI Levitä täyte ja kinuski kakkulevylle juuri ennen tarjoilua, niin marenki pysyy rapeana.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    294 kcal
  • hiilihydraattia
    31.6 g
  • rasvaa
    17.3 g
  • proteiinia
    3 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta