KATSOMASI RESEPTIT
Punoskannellinen marjapiiras

Resepti: Lunni leipoo

Pu­nos­kan­nel­li­nen marjapiiras

Resepti: Lunni leipoo

Pu­nos­kan­nel­li­nen marjapiiras

Kätke kauniin punoskannen alle haluamasi marjoja vaikka pakkasesta. Panosta punoskannellisessa marjapiiraassa erityisesti piirakkataikinan oikeaoppiseen valmistamiseen!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista ensin pohja.

    Kuutioi voi ja laita pakkaseen n. 15 minuutiksi. Mittaa kulhoon myös vesi ja laita se pakkaseen odottamaan.

    Nypi ensin puolet kylmästä voista vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet lämmittävät voita (tätä emme halua!).

    Sekoita sen jälkeen loput voista jauhojen joukkoon, jos käytät blenderiä vältä ylityöstämästä taikinaa (5-10 nopeaa painallusta riittää).

    Lisää 2 rkl kylmää vettä ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä.

    Taikina on valmista, kun se on murumaista mutta puristettaessa se jää muotoonsa. Liika vesi tekee taikinasta kovan, liika työstäminen taas sitkoisan. Tavoite on saada mahdollisimman murea taikina.

    Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä lopuksi käsin pallo, älä vaivaa liikaa. Voit kämmenellä litistää taikinaa pari kertaa, jotta voi jakautuu tasaisesti jauhojen joukkoon.

    Jaa taikina kahteen, kääri tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä n. 1 h tai yön yli kylmässä.

    Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota taikina ajoissa huoneenlämpöön ennen leipomista. Tee toisesta puolesta pohja 22-senttiseen piirakkavuokaan ja tee toisesta puolesta punoskansi. Ohjeet löytyvät blogipostauksesta täältä.

    Valmista täyte yhdistämällä jäiset marjat maissitärkkelyksen, fariinisokerin ja sokerin kanssa. Kaada piirakkavuokaan.

    Paista ensimmäiset 15 minuuttia 200 asteessa, laske lämpöä sitten 175 asteeseen ja paista n. 30 minuuttia tai kunnes punoskansi on saanut kunnolla väriä ja täyte poreilee kannen alla.

    Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat (täyte on juoksevaa). Säilytä kylmässä mutta tarjoile hieman lämmitettynä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    337 kcal
  • hiilihydraattia
    68.7 g
  • rasvaa
    1.9 g
  • proteiinia
    10 g
  • kuitua
    3.5 g
  • suolaa
    24.1 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Vaihe 1

Nypi ensin puolet kylmästä voista vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi.

Vaihe 2

Käytä nyppimiseen kahta veistä tai blenderiä.

Vaihe 3

Lisää loput voista, työstä murumaiseksi. Lisää 2 rkl vettä ja tarvittaessa lisää.

Vaihe 4

Valmis taikina on murumaista mutta nipistettäessä pysyy kasassa.

Vaihe 5

Puristele taikina käsin kasaan, vältä ylityöstämästä taikinaa. Kääräise kelmuun ja litistä. Anna levähtää kylmässä n. 1 h ajan tai yön yli.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta