KATSOMASI RESEPTIT
Punajuuriruusupiirakka

Resepti: Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Pu­na­juu­ri­ruusu­pii­rak­ka

Resepti: Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Pu­na­juu­ri­ruusu­pii­rak­ka

Herkkä punajuuriruusupiirakka maistuu taivaalliselta.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Keitä punajuuret melkein kypsiksi. Punajuuret saavat olla hiukan raakoja, tämä helpottaa ruusujen tekoa. Jäähdytä punajuuret hyvin. Punajuuria on reseptissä enemmän kuin piirakkaan tarvitaan. Ruusujen tekoa varten kannattaa kuitenkin olla muutama ylimääräinen keittypunajuuri.

    Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

    Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja rosmariini, kuullota vielä hetki. Levitä sipuliseos paistetun piirakkapohjan pinnalle.

    Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Murustele joukkoon chevre. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Lisää täyte piirakkavuokaan.

    Kuori punajuuret ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi. Kääri punajuurinauhasta ruusuja ja asettele ne piirakkatäyteen joukkoon.

    Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    337 kcal
  • hiilihydraattia
    70 g
  • rasvaa
    1.2 g
  • proteiinia
    10.2 g
  • kuitua
    3.5 g
  • suolaa
    10.2 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta