Punajuuri-suklaakakku

Resepti: Maku 04/2010

Punajuuri-suklaakakku

Resepti: Maku 04/2010

Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista mehevä punajuuri-suklaakakku näin:

    Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

    Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.

    Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.

    Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.

    Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.

    Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.3
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    433 kcal
  • hiilihydraattia
    48.3 g
  • rasvaa
    24.3 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (17)

89% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin8
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat5
  • Kaikki meni1
  • Laitoin 5 pientä punajuurta. Ihanan mehevä kakku, hyvä kuorrute. Maistui lapsillekin.

    • Hurmasin vieraat
    • Onnistuin
    • Helppo
  • 14.11.2014

    Vierailija

    Hyvä ohje, laitoin kolme pientä punajuurta. Kuorruteaineksia ei ollut, joten tein porkkanakakun kuorrutetta mukaillen kuorrutteen ranskankermasta, smetanasta, voista ja tomusokerista. Kivasti sopii tuokin ja näyttää kivalta.

  • 25.09.2014

    petrus

    Oon tehnyt tätä jo useamman ja joka kerta yhtä hyvää. Raaste on ehdottomasti raakaa kuorittua punajuurta. Ei missään tapauksessa etikkasäilöttyä. Jossain olen kuullut että joku oli keittänyt ennen raastamista mut kypsyy täysin tuo raakakin.

  • 09.09.2014

    Vierailija

    Minä pohdin täällä että pitääkö punajuuret keittää ennen raastamista? Ja käytetäänkö tuoreita punajuuria vai etikka?

Lisää kommentteja (13)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Suklaa

Lisää suosikiksi

Tulosta