Punajuuri-suklaakakku

Resepti: Maku 04/2010

Pu­na­juu­ri-suklaa­kak­ku

Resepti: Maku 04/2010

Pu­na­juu­ri-suklaa­kak­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella. Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.

VINKKI

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    433 kcal
  • hiilihydraattia
    48.3 g
  • rasvaa
    24.3 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (12)

  • 22.10.2010

    Vierailija

    Olisi kiva kuulla ihmisten kommentteja tästä kakusta, jos joku on testannut. Itse tehnyt mieli kokeilla jo pitkään, mutta en ole 'uskaltanut'.

  • 07.12.2010

    Vierailija

    Tein viikonloppunn kakun ja olihan tuo suklainen kakku plänjäys, tosi mehevää oli :) Elikkä jos tykkään suklaan makuisesta kakusta, niin eiku leipomaan, punajuurta ei tuosta makusta maistanut, mutta ehkäpä teki siitä mehevän ja kostean. Teen kyllä kakun joskus toistekin.

  • 09.03.2012

    Vierailija

    En ole tätä itse vielä kokeillut, mutta uskoisin, että on hyvää. Söin pari päivää sitten eräässä konditoriossa punajuurisuklaakakkua ja siinä ei punajuuri maistunut ollenkaan, toi vaan tietynlaista hyvää mehevyyttä. Ja suklaakuorrutus oli tuon näköinen. Suklaakuorrutuksen alla vain oli vielä joku vaaleampi kreemi, mutta en oikein tiedä mitä se oli. Se oli niin pehmeeä, että en tiedä pystyikö se olla voikreemiä vai mitä se oli. Mutta ajattelin kyllä kokeilla tehdä tätä, kunhan kerkiää :)

  • 10.03.2012

    Juulia

    Testattu on ja mehukasta oli! Porkkanakakun tapaista mutta tumma versio.

  • 12.03.2012

    Vierailija

    Kokeilin tätä tänään ja oli kyllä niin hyvää ja mehevää. Saa nähdä onko parempaa huomenna, kun se on saanut vähän tekeytyä. Laitoin 2,5 punajuurta, kun olivat niin pieniä mitä mulla oli. Mikähän se sitten on se oikea sopiva määrä.Eikä se punajuuri maistunut ollenkaan tässä. Päällisessä oli puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata ja se kuorrutus taisikin olla koko kakun paras osa :) Laitoin tomusokeria vähän vähemmän kun tosiaan käytin maitosuklaata, ettei tulisi liian makeaa.

    Suosittelen!

  • 26.10.2012

    AmandaNiinaManta

    Sain tätä nimipäivälahjaksi anopilta ja aivan ihana, mehukas, suklainen kakku!!! Kannattaa kokeilla!

  • 29.10.2012

    Vierailija

    Aivan todella hyvää, olen muiden leipomana syönyt ja kuumeisesti miettinyt, mistä reseptin löydän ja täällähän se oli, ihanaa! Punajuuri ei todella maistu, mutta mehvyydessä tuntuu. Suosittelen!!

  • 16.12.2012

    Vierailija

    Kerran olen tehnyt ja omasta mielestäni oikein hyvä ja mehevä kaakku. Perhe vieroksui punajuurta, kun menin hölmöyksissäni sanomaan asiasta ;) Eivät varmasti olisi edes huomanneet, jos en olisi asiasta maininnut.Ihana, mehevä, suklainen eikä mikään ällömakea. Suosittelen kokeilemaan !

  • 16.01.2013

    Vierailija

    Resepti vaikuttaa muuten herkulliselta, mutta miksi, oi miksi tässä on juoksevaa MARGARIINIA??? Voita tilalle, ei tällaiseen kakkuun mitään margariinia voi laittaa!

  • 04.09.2013

    Vierailija

    Voi kun oli ja ah niin ihanan makeaa ja suklaista. Suosittelen etenkin makean himoon. helppo tehdä ja punajuuri ei maistunut ollenkaan. Maku tosin hieman vaihtui seuraavana päivänä kun oli kunnolla jäähtynyt ja maut tasoittuneet mutta oli silloinkin todella hyvää. Mies ei syö punajuurta mutta tässä kakussa söi ja tykkäsi.

  • 05.11.2013

    Vierailija

    Parasta suklaakakkua, mitä olen ikinä maistanut!
    Teimme ruokakurssilla gluteenittoman version, ja sekin onnistui todella hyvin!

  • 28.11.2013

    Vierailija

    ...mmm.vaikuttaisi juurikin makuiseltani kakulta...ja todenäköisesti raaste on raakaa punajuurta...?ja EI MARGARIINIA todellakaan missään tapauksessa...kammottavaa pelkkä ajatuskin mausta...!!!

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta