KATSOMASI RESEPTIT
Punajuuri-suklaakakku

Resepti: Maku 04/2010

Punajuuri-suklaakakku

Resepti: Maku 04/2010

Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!

ARVIOI
4.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista mehevä punajuuri-suklaakakku näin:

    Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

    Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.

    Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.

    Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.

    Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.

    Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.3
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    375 kcal
  • hiilihydraattia
    41.8 g
  • rasvaa
    21 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (18)

88% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin9
  • Helppo4
  • Hurmasin vieraat6
  • Opin uutta2
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 08.03.2015

    Vierailija

    Olen kymmenkunta tällaista eri suklaavahvuuksilla tehnyt ja 70% on hyvä. Punajuurta ollen käyttänyt 300 -400g Nyt keitin punajuuret ensimmäistä kertaa, suosittelen muillekin. Joka tapauksessa herkullinen kakku.

    • 22.11.2014

      Vierailija

      Laitoin 5 pientä punajuurta. Ihanan mehevä kakku, hyvä kuorrute. Maistui lapsillekin.

      • Hurmasin vieraat
      • Onnistuin
      • Helppo
      • 14.11.2014

        Vierailija

        Hyvä ohje, laitoin kolme pientä punajuurta. Kuorruteaineksia ei ollut, joten tein porkkanakakun kuorrutetta mukaillen kuorrutteen ranskankermasta, smetanasta, voista ja tomusokerista. Kivasti sopii tuokin ja näyttää kivalta.

        • 25.09.2014

          petrus

          Oon tehnyt tätä jo useamman ja joka kerta yhtä hyvää. Raaste on ehdottomasti raakaa kuorittua punajuurta. Ei missään tapauksessa etikkasäilöttyä. Jossain olen kuullut että joku oli keittänyt ennen raastamista mut kypsyy täysin tuo raakakin.

          Lisää kommentteja (14)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Suklaa

          Lisää suosikiksi

          Tulosta