Punaherukka-tuorejuustopiirakka

Resepti: Maku 04/2005

Pu­na­he­ruk­ka-tuo­re­juus­to­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2005

Pu­na­he­ruk­ka-tuo­re­juus­to­pii­rak­ka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

    Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).

    Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

    Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.

    Anna jäähtyä vuoassa, irrota sitten reunarengas punaherukka-tuorejuustopiirakan ympäriltä ja siirrä tarjoiluastiaan. Jos valmistit leivonnaisen piirakkavuoassa, tarjoa se vuoasta.

    Koristele punaherukka-tuorejuustopiirakka tuoreilla viinimarjoilla ja viinimarjojen lehdillä.

    •Käytä punaherukoiden asemesta vadelmia, karviaismarjoja, puolukoita tai pieniä happamia omenakuutioita.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    280 kcal
  • hiilihydraattia
    31.3 g
  • rasvaa
    14.8 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta