KATSOMASI RESEPTIT
Punaherukka-tuorejuustopiirakka

Resepti: Maku 04/2005

Punaherukka-tuo­re­juus­to­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2005

Punaherukka-tuo­re­juus­to­pii­rak­ka

ARVIOI
4.4

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

    Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).

    Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

    Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.

    Anna jäähtyä vuoassa, irrota sitten reunarengas punaherukka-tuorejuustopiirakan ympäriltä ja siirrä tarjoiluastiaan. Jos valmistit leivonnaisen piirakkavuoassa, tarjoa se vuoasta.

    Koristele punaherukka-tuorejuustopiirakka tuoreilla viinimarjoilla ja viinimarjojen lehdillä.

    •Käytä punaherukoiden asemesta vadelmia, karviaismarjoja, puolukoita tai pieniä happamia omenakuutioita.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    250 kcal
  • hiilihydraattia
    27.9 g
  • rasvaa
    13.2 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Pekka Haraste

Kommentit (2)

88% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo3
  • Hurmasin vieraat8
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut0
  • Kaikki meni3
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 03.09.2016

    Vierailija

    Olen tehnyt sekä tuoreista että pakaste herukoista. Onnistuu hyvin kummista vain. Maustamattoman tuorejuuston korvasin vaniljatuorejuustolla, mikä sopi erinomaisesti.

    • Onnistuin
    • Hurmasin vieraat
    • Kaikki meni
    • 03.03.2015

      Vierailija

      Hyvä resepti! Hieman muokkasin siten, että tein pohjan pienempänä (100 g rasvaa jne.), kun mielestäni pohjasta tuli viimeksi liian paksu. Lisäksi lisäsin 0,5 tl suolaa taikinaan, kuten yleensä aina kaikkiin makeisiin piirakkataikinoihin.

      • Hurmasin vieraat

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää aiheesta: Leivonta

      Lisää suosikiksi

      Tulosta