KATSOMASI RESEPTIT
Pretzelit
MA

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Pretzelit

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Pretzelit

Ihanimmat prezelit saat itse tehden. Hiivataikinarinkelit keitetään ensin soodavedessä ja paistetaan uunissa vasta sen jälkeen.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Keitinvesi

Päälle

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Valmista pretzelit näin:

    Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy.

    Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä vähintään puoli tuntia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se noin 12 palaan. Pyöritä jokaisesta palasta pöytää vasten 30–40 cm:n pituinen nauha, joka ohenee päitä kohden. Käännä nauha rinkelin muotoon eli kiepauta varsia toistensa ympäri ja paina päät kiinni keskikohtaan. Nosta pretzelit leivinpaperille ja kohota peitettynä puoli tuntia.

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sooda. Vesi kuohahtaa hiukan. Kun vesi tasoittuu, sekoita hetki. Anna veden kiehua hissukseen. Keitä prezeleitä yksitellen noin 30 sekuntia. Nosta reikäkauhalla paperin päälle valumaan.

    Siirrä pretzelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele ne munalla ja ripottele päälle sormisuolakiteitä. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna pinnan paistua reilusti ruskeaksi.

    Pretzelit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    77 kcal
  • hiilihydraattia
    15 g
  • rasvaa
    0.6 g
  • proteiinia
    2.5 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta