KATSOMASI RESEPTIT
Porkkanasämpylät
MU

Resepti: Maku 06/2016

Pork­ka­na­säm­py­lät

Resepti: Maku 06/2016

Pork­ka­na­säm­py­lät

Nämä ihanan pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuopaisemalla, yhden kohotuksen taktiikalla. Täydellisen kätevät arkisämpylät saavat porkkanasoseesta kivan oranssihtavan värin.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista porkkanasämpylät näin:

    Kuumenna porkkanasose ja vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, eli noin 42-asteiseksi. Lisää sekaan sokeri, kuivahiiva ja 1 dl jauhoja.

    Sekoita ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia, tai kunnes neste kuplii.

    Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa joukkoon lopuksi sula voi.

    Kuopaise taikinasta leipurinlastalla tai vastaavalla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, kunhan ovat keskenään suunnilleen samankokoisia.

    Peitä porkkanasämpylät leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

    Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

     

VINKKI

Valmiin porkkanasoseen tilalle voit keittää ja soseuttaa porkkanat itse. Lisää 250 grammaan keitettyjä ja kuorittuja porkkanoita 2 1/2 dl vettä ja soseuta tasaiseksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    163 kcal
  • hiilihydraattia
    25.2 g
  • rasvaa
    4.8 g
  • proteiinia
    4.2 g
  • kuitua
    3.2 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta