KATSOMASI RESEPTIT
Porkkanakakkudonitsit

Resepti: Maku 05/2016

Pork­ka­na­kak­ku­do­nit­sit

Resepti: Maku 05/2016

Pork­ka­na­kak­ku­do­nit­sit

Porkkanakakun maut toimivat hyvin myös donitseissa: porkkana, kaneli ja tuorejuusto ovat niin voittamatomon makuyhdistelmä, ettei sitä kannata lähteä muuttamaan.

ARVIOI
3.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Vuokaan

Kuorrute

Koristeluun

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista porkkanakakkudonitsit näin:

    Ota muna ja maito huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

    Siivilöi kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää kaneli, muskottipähkinä ja sokeri.

    Kuori ja paloittele porkkana. Hienonna porkkana monitoimikoneessa maidon ja munan kanssa. Lisää voisula.

    Yhdistä kosteat aineet kuiviin nopeasti sekoittaen, älä vatkaa taikinaa turhaan.

    Voitele 12-koloinen donitsipelti ja pursota taikina koloihin. Täytä kolot taikinalla vain puolilleen.

    Paista donitseja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ja nosta ne sitten ritilälle.

    Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa maitoa, kunnes kuorrutus on koostumukseltaan notkeaa.

    Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen, anna niiden valua hieman ja käännä sitten oikein päin leivinpaperille.

    Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Anna jähmettyä. Säilytä porkkanakakkudonitsit jääkaapissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    256 kcal
  • hiilihydraattia
    28 g
  • rasvaa
    13.8 g
  • proteiinia
    4.6 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta