KATSOMASI RESEPTIT
Pitaleivät
MU
MA

Resepti: Maku 05/2005

Pitaleivät

Resepti: Maku 05/2005

Pitaleivät

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 kpl

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 5 min
  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä jauhot vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi.

    Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä peitettyinä 20 minuuttia.

    Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. Kauli taikinapallot Ø noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta kummallekin pellille neljä pyörylää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

    Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Harjaa valmiista leivistä ylimääräiset jauhot pois.
    Täytä pitaleivät esimerkiksi paprikapyöryköillä ja salaatilla.
    •Pussita leivät, jos et tarjoa niitä heti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    209 kcal
  • hiilihydraattia
    39.8 g
  • rasvaa
    2.4 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (7)

82% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin28
  • Helppo19
  • Hurmasin vieraat7
  • Opin uutta9
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni9
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (3)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta