Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu

Resepti: Maku 06/2007

Pirkon sitruunainen suklaa­kää­re­tort­tu

Resepti: Maku 06/2007

Pirkon sitruunainen suklaa­kää­re­tort­tu

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.

    Kumoa pohja leivinpaperin tai pyyheliinan päälle. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.

    Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä! Jäähdytä.

    Kuohkeuta juusto, lisää sitruunakiisseli hyvin sekoittaen.

    Levitä sitruunainen täyte pohjalle. Kääri levy rullaksi. Käytä liinaa apuna. Ennen tarjoilua tupsuta tomusokeria sitruunaisen suklaakäretortun päälle.

    Sitruunaisen suklaakäretortun voit myös pakastaa.

    •Sitruunatäytteen makua voit vaihdella myös appelsiinilla ja limetillä.

    •”Ohje on muunnelma suussa sulavasta sitruunatäytekakusta, johon ihastuin vuosia sitten reissullani Amalfin rannikolla Italiassa. Joulun kunniaksi käärin halkoni suklaamantteliin.” Pirkko Liuski

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.7
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    197 kcal
  • hiilihydraattia
    15.2 g
  • rasvaa
    13.1 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

talvi, Suklaa


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Suklaa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta