KATSOMASI RESEPTIT
Pirkon klassikkoresepti: herrasväen pikkuleivät

Resepti: Maku 03/2016

Pirkon klas­sik­ko­re­sep­ti: herrasväen pikkuleivät

Resepti: Maku 03/2016

Pirkon klas­sik­ko­re­sep­ti: herrasväen pikkuleivät

Lukijamme Pirkon klassiset herrasväen pikkuleivät yhdistävät murotaikinan ja vadelmahillon. Ihanat pikkuherkut maistuvat kaikille: vastapaistettuina täytetyt herrasväenleivät ovat ihanan mureita, jääkaapissa peitettynä levänneet herkullisen pehmeitä. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 45 min

2 t 45 min
{
AKTIIVINEN
25 min
PASSIIVINEN
2 t 20 min
  • Valmista herrasväen pikkuleivät näin:

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

    Lisää joukkoon muna hyvin vatkaen.

    Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. (Taikinaan ei tarvita leivinjauhetta.)

    Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää välillä kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa pari tuntia.

    Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota levystä pikkuleipäpaloja pyöreällä muotilla (Ø 3–4 cm). Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

    Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä.

    Täytä pikkuleivät. Levitä ohut kerros vadelmamarmeladia yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi.

    Pyörittele täytetyt herrasväen pikkuleivät sokerissa.

     

VINKKI

* Voit helpottaa juhlavalmisteluja pakastamalla valmiit pikkuleivät valmiiksi paistettuina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    355 kcal
  • hiilihydraattia
    50.9 g
  • rasvaa
    14.8 g
  • proteiinia
    4 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

89% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

Lisää suosikiksi

Tulosta