Piparkakut

Resepti: Maku 06/2011

Pi­par­ka­kut

Resepti: Maku 06/2011

Pi­par­ka­kut

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

45 min
  • Paras perinteinen piparkakkutaikina syntyy tällä ohjeella: Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja. Paista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia. •Tarjoa piparit sinihomejuuston ja glögin kanssa.

VINKKI

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    64 kcal
  • hiilihydraattia
    9.6 g
  • rasvaa
    2.4 g
  • proteiinia
    0.8 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

piparkakkutaikina


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta