Piparkakkumökki

Resepti: Maku 06/2009

Pi­par­kak­ku­mök­ki

Resepti: Maku 06/2009

Pi­par­kak­ku­mök­ki

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

1 annosta

Tomusokerikuorrutus

Koristeluun

Kokoamiseen

Tee näin

2 t 30 min
  • Soma ja helppo piparkakkutalo, onnistuu myös lasten kanssa! Tee piparkakkutalo näin:

    Piirrä piparkakkutalon kaavat leivinpaperille. Tarvitset 2 päätyä, 2 sivuseinää ja 2 kattopalaa. Kauli taikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Aseta kaava levylle ja leikkaa terävällä veitsellä reunoja pitkin. Tee ikkunat ja halutessasi myös ovet ja savupiipun osat. Ota piparkakkumuoteilla kuvioita koristeluun, esim. pieniä sydämiä, kuusia, ukkoja ja akkoja. Tee myös pohjalevy piparkakkutalolle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin ennen koristelua.

    Koristele osat ennen piparkakkutalon kokoamista. Valmista tomusokerista ja valkuaisesta kuorrutusseos, joka on sopivan notkeaa, jotta se tulee hyvin pursotinpussin pienisuisesta tyllasta. Tee valkoista kuorrutusta tai halutessasi karamellivärillä värjättyä. Koristele piparkakkutalon osat haluamallasi tavalla. Voit liimata kuorrutusseoksella koristeita, koska valkuais-tomusokeriseos kuivuu nopeasti. Siivilöi päälle vielä tomusokeria, jotta saat lumisen tunnelman. Kun kaikki osat on valmiiksi koristeltuja ja tomusokeri-valkuaisseos on jähmettynyt, kokoa piparkakkutalo alustalleen.

    Sulata sokeri kuivalla pannulla paahtuneen ruskeaksi ja siirappimaiseksi. Sekoittele välillä. Ota pannu levyltä, ettei sokeri pala. Kasta piparkakkutalon osat nopeasti sokeriin ja ”liimaa” seinät pystyyn ja katto- ja muut osat paikoilleen. Jos sokeri jäähtyy, kuumenna se uudelleen ja lisää sokeria tarvittaessa. Nosta piparkakkumökki tarjoilualustalle ja viimeistele mökin reunat vielä pähkinöillä ja karkeilla.

    ●Jos leivot piparkakkutaikinan itse, valmista se edellisenä päivänä, niin sitä on helpompi käsitellä.

    ●Mittaa viivoittimella piparkakkutalon kaavat siten, että ne sopivat yhteen.

    ●Jos tomusokeri-valkuaisvaahdosta tulee liian löysää, lisää tomusokeria niin, että saat seoksesta sopivan paksuista. Jos seoksesta tulee liian paksua, lisää vähitellen valkuaista, teelusikallinen kerrallaan.

    ●Ole varovainen paahdetun sokerin kanssa, ettet polta sormiasi.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    5753 kcal
  • hiilihydraattia
    930.1 g
  • rasvaa
    188.2 g
  • proteiinia
    76.5 g
  • kuitua
    23.1 g
  • suolaa
    4.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta