Piparkakkumökki

Resepti: Maku 06/2009

Pi­par­kak­ku­mök­ki

Resepti: Maku 06/2009

Pi­par­kak­ku­mök­ki

Soma ja helppo piparkakkumökki onnistuu myös lasten kanssa!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

1 annosta

Tomusokerikuorrutus

Koristeluun

Kokoamiseen

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
  • Katso piparkakkumökin tekemisen vaihekuvat alta!

    Mittaa viivoittimella piparkakkutalon kaavat siten, että ne sopivat yhteen. Piirrä piparkakkutalon kaavat leivinpaperille. Tarvitset 2 päätyä, 2 sivuseinää ja 2 kattopalaa. Kauli taikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Aseta kaava levylle ja leikkaa terävällä veitsellä reunoja pitkin. Tee ikkunat ja halutessasi myös ovet ja savupiipun osat. Ota piparkakkumuoteilla kuvioita koristeluun, esim. pieniä sydämiä, kuusia, ukkoja ja akkoja. Tee myös pohjalevy piparkakkutalolle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin ennen koristelua.

    Koristele osat ennen piparkakkutalon kokoamista. Valmista tomusokerista ja valkuaisesta kuorrutusseos, joka on sopivan notkeaa, jotta se tulee hyvin pursotinpussin pienisuisesta tyllasta. Jos tomusokeri-valkuaisvaahdosta tulee liian löysää, lisää tomusokeria niin, että saat seoksesta sopivan paksuista. Jos seoksesta tulee liian paksua, lisää vähitellen valkuaista, teelusikallinen kerrallaan. Tee valkoista kuorrutusta tai halutessasi karamellivärillä värjättyä.

    Koristele piparkakkutalon osat haluamallasi tavalla. Voit liimata kuorrutusseoksella koristeita, koska valkuais-tomusokeriseos kuivuu nopeasti. Siivilöi päälle vielä tomusokeria, jotta saat lumisen tunnelman. Kun kaikki osat on valmiiksi koristeltuja ja tomusokeri-valkuaisseos on jähmettynyt, kokoa piparkakkutalo alustalleen.

    Sulata sokeri kuivalla pannulla paahtuneen ruskeaksi ja siirappimaiseksi. Sekoittele välillä. Ota pannu levyltä, ettei sokeri pala. Kasta piparkakkutalon osat nopeasti sokeriin ja ”liimaa” seinät pystyyn ja katto- ja muut osat paikoilleen. Ole varovainen paahdetun sokerin kanssa, ettet polta sormiasi. Jos sokeri jäähtyy, kuumenna se uudelleen ja lisää sokeria tarvittaessa. Nosta piparkakkumökki tarjoilualustalle ja viimeistele mökin reunat vielä pähkinöillä ja karkeilla.

     

VINKKI

Jos leivot piparkakkutaikinan itse, valmista se edellisenä päivänä, niin sitä on helpompi käsitellä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    5753 kcal
  • hiilihydraattia
    930.1 g
  • rasvaa
    188.2 g
  • proteiinia
    76.5 g
  • kuitua
    23.1 g
  • suolaa
    4.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Piparkakkumökin kaavat

Aseta kaava levylle ja leikkaa terävällä veitsellä reunoja pitkin.

Koristeleminen tomusokerikuorruteella

Pursota tomusokeri-valkuaisseoksella koristeita mökin osiin.

Koristeleminen karkeilla

Koristele piparkakkutalon osat värikkäillä makeisilla. Tomusokeri-valkuaisseos kuivuu nopeasti.

piparimökin kokoaminen
Kokoaminen

Kasta piparkakkutalon osat nopeasti sokeriin ja ”liimaa” seinät pystyyn ja katto- ja muut osat paikoilleen. Ole varovainen paahdetun sokerin kanssa, ettet polta sormiasi!

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta