Piparkakkubrûléet

Resepti: Maku 06/2011

Pi­par­kak­kubrûléet

Resepti: Maku 06/2011

Pi­par­kak­kubrûléet

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

6 annosta

Kuorrutus

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri. Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon. Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Kaada kerma-maito munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten. Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai uunipannuun. Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä. Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne jääkaapissa. Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua. Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja sekoita. Leikkaa pussista kulma pois. Nosta piparkakkumuotti vanukkaan pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi. Paahda piparkakkubruleiden pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan. Koristele piparkakkubruleet tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla. •Yli jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.5
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    327 kcal
  • hiilihydraattia
    23.5 g
  • rasvaa
    23.7 g
  • proteiinia
    5.3 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    109.1 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta