Piparipurkit

Resepti: Maku 06/2009

Piparipurkit

Resepti: Maku 06/2009

Piparipurkit

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

1 annosta

Purkit

Sokerikuorrutus

Kokoamiseen

Tee näin 3 vrk 3 t

3 vrk 3 t
{
AKTIIVINEN
3 t
PASSIIVINEN
3 vrk
  • Tee paperista purkille kaavat. Hyvä seinän koko on esimerkiksi 10 x 10 cm tai 10 x 15 cm. Pohjan ja kannen koko voi tällöin olla 10 x 10 cm.

    Kauli piparitaikina hiukan paksummaksi levyksi, kuin jos olisit tekemässä pieniä pipareita. Leikkaa veitsellä levystä purkin osat; yhdelle purkille tarvitset neljä seinää, pohjan ja kannen.

    Paista levyt leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

    Mieti osien kokoamisjärjestys ennen koristelua. Jos haluat hyvin toisiinsa istuvat osat voit raastinta avuksi käyttäen ”höylätä” vastakkain tulevien seinien reunat jiiriin. Samalla saat reunat suoristettua. Ole varovainen höylätessäsi, jotta levyt eivät rikkoudu.

    Sekoita sokerikuorrutetta varten valkuaiseen noin 2 1/2 dl tomusokeria ja muutama tippa sitruunamehua. Tällä suhteella tulee löysähkö sokerikuorrutus. Jos haluat paksumpaa kuorrutetta tarkempien viivojen tekoon, lisää tomusokerin määrää. Voit halutessasi värjätä sokerikuorrutteen elintarvikeväreillä, tai käyttää mansikka- tai kaakaotomusokeria.

    Kiinnitä koristeet piparin pintaan sokerikuorrutuksella. Jos haluat laittaa koristeita sokerikuorrutuksen päälle (esim. pippureita), niin toimi ennen kuin kuorrutus alkaa kovettua. Jätä koristellut piparilevyt kuivumaan vähintään seuraavaan päivään.

    Sulata purkkien kokoamista varten sokeria kuivalla paistinpannulla. Kun sokeri on sulanut, kasta ensimmäisen seinän pohja sokeriin ja paina se pohjalevyn reunaan kiinni. Pidä hetki paikallaan, että sokeri ehtii kovettua. Kasta seuraavan seinän pohja ja yksi seinän reuna sokeriin, ja kiinnitä se pohjalevyyn edellisen seinän viereen. Etene näin, kunnes purkki on koossa. Työskentele varovasti, koska sula sokeri on hyvin kuumaa. Vältä kuumentamasta sokeria liikaa, jotta se ei pala. Voit koristella piparipurkit kanelitangoilla, tähtianiksilla, laakerinlehdillä, kokonaisilla pippureilla, pähkinöillä taikka kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.3
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    5349 kcal
  • hiilihydraattia
    877 g
  • rasvaa
    168.9 g
  • proteiinia
    66 g
  • kuitua
    16 g
  • suolaa
    3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

ruokalahja


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta