Pienet porkkanaleivät
MU
MA

Resepti: Maku 01/2004

Pienet porkkanaleivät

Resepti: Maku 01/2004

Pienet porkkanaleivät

ARVIOI
0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

9 annosta

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
2 t 15 min
  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienoksi raastettu porkkana ja suola sekä vehnäjauhot vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja peitä taikinakulho liinalla. Anna taikinan kohota tunnin ajan.

    Jaa kohonnut taikina yhdeksään osaan, pyöritä osat leiviksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Ripottele leiville jauhoja ja peitä liinalla. Anna leipien kohota vielä 45 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

    Paista leipiä kuumassa uunissa ensin 5 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista leipiä vielä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kuulostavat ontoilta, kun niitä kopauttaa pohjaan.

    Nämä leivät ovat valmiina pieniä, halkaisijaltaan 10–12 cm. Ne sopivat hyvin alkupalakeiton tarjoilumaljoiksi. Leikkaa leivistä lakki pois ja koverra sisustaa varovasti. Voit nostaa lakin ja leivän sisustan tarjolle kunkin syöjän lautaselle.

    Jos haluat leipoa leivät suuremmiksi, esimerkiksi tarjoillessasi leivistä gulassia pääruokana, kannattaa taikina jakaa vain kuuteen osaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    293 kcal
  • hiilihydraattia
    54.9 g
  • rasvaa
    2.6 g
  • proteiinia
    11.5 g
  • kuitua
    5.4 g
  • suolaa
    1.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton, maidoton, laktoositon


Laatinut:

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta