KATSOMASI RESEPTIT
Pienet parsapiiraat

Resepti: Maku 03/2017

Pienet parsapiiraat

Resepti: Maku 03/2017

Pienet parsapiiraat

Pienet piiraat valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa. Minipiirakoiden vihreä parsa saa kaverikseen fenkolia ja sipulia. Parsapiirakat viimeistellään balsamicosiirapilla.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    Painele taikina voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuoan syvennyksiin.

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa kuorittu sipuli ja fenkoli ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää hunaja.

    Huuhdo ja silppua parsat (jätä nuput koristeeksi). Paista niitä hetki sipuliseoksen kanssa.

    Sekoita keskenään juusto, munat, ranskankerma ja mausteet. Kaada pannulle ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjien päälle. Viimeistele piirakat parsannupuilla. 

    Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

    Valmista paiston aikana siirappi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä ilman kantta, kunnes liemi paksuuntuu hieman. Älä keitä liian pitkään, sillä siirappi paksunee vielä jäähtyessään. Valuta siirappia jäähtyneiden piiraiden päälle ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    238 kcal
  • hiilihydraattia
    18.6 g
  • rasvaa
    15.9 g
  • proteiinia
    4.8 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

parsa, kasvis, Parsa


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Parsa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta