Perunasose
MU
GL

Resepti: Maku 01/2004

Perunasose

Resepti: Maku 01/2004

Perunasose

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

4 annosta

Tee näin 35 min

35 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Kuori perunat ja pilko pienemmiksi paloiksi jos kiire on kova. Kumoa perunat kattilassa jo kiehuvaan veteen ja varmista, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi (15–20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois.

    Kuumenna maito mikrossa. Ajele sähkövatkaimella kypsät perunat rikki ja lisää kuumaa maitoa pikkuhiljaa, kunnes sose on mielestäsi sopivan sileää ja löysää. Mausta suolalla ja lisää lopuksi voinokare.

    •Silppua perunoiden lisäksi kattilaan vaikkapa lanttua ja porkkanaa, selleriä tai kukkakaalia. Ja taas maistuu uudelta!

    •Perunasose on loistava raaka-aine maustettavaksi eri tavoin. Lisää pääruoan makuihin sovitettuna muusin joukkoon tuoreita yrttejä, pinaattia tai nokkosta, paistettua sipulia ja sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna, parmesaania tai homejuustoa. Kokeile nesteeksi myös kookosmaitoa ja mausta silloin sose raastetulla limetinkuorella ja tuoreella korianterilla – maistuu taivaalliselta kalaruokien kanssa!

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    234 kcal
  • hiilihydraattia
    41.2 g
  • rasvaa
    4.1 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    2.5 g
  • suolaa
    1.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta