KATSOMASI RESEPTIT
Persikkatorttu

Resepti: Perinneruokaa prkl

Persikkatorttu

Resepti: Perinneruokaa prkl

Persikkatorttu

Mehukas ja keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai vaikkapa jäätelöä.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

    Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.

    Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.

    Leikkaa irtopohjavuokan (23 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja voitele reunat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    Leikkaa säilykepersikat lohkoiksi (puolikas persikkaa neljään osaan) ja levitä ne kakkupohjan päälle.

    Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kananmunat kevyesti sekaisin. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kaada täyte tortun pinnalle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    401 kcal
  • hiilihydraattia
    46.5 g
  • rasvaa
    22.6 g
  • proteiinia
    2.7 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta