KATSOMASI RESEPTIT
Perinteiset runebergintortut

Resepti: Perinneruokaa prkl

Perinteiset ru­ne­ber­gin­tor­tut

Resepti: Perinneruokaa prkl

Perinteiset ru­ne­ber­gin­tor­tut

Runebergintorttu on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergilta, joka pyysi vaimoaan Fredrikaa loihtimaan jotain hyvää. Kaapissa olleista aineksista sai mitä ilmeisimmin aikaiseksi kyseisen tortun ja loppu on historiaa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.

    Mittaa kaikki kuivat ainekset erilliseen kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä ainekset ja kääntele seos tasaiseksi massaksi.

    Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä paperisia muffinssipapereita. Taikinasta syntyy 6 isoa tai 10 pienempää leivosta.

    Paista torttuja 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa leivoksien pinta tasaiseksi tarvittaessa, jotta leivos pysyy pystyssä.

    Valmista runebergintorttujen kostuke sekoittamalla vesi, sokeri ja punssilikööri keskenään. Valele seosta torttujen pintaan.

    Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri kananmunanvalkuaiseen.

    Lisää jokaisen runebergintortun päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja tee ympärille rengas sokerikuorrutteella. 

     

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    334 kcal
  • hiilihydraattia
    45.5 g
  • rasvaa
    14.5 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Ru­ne­ber­gin­tort­tu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta