KATSOMASI RESEPTIT
Perinteiset kaalikääryleet
GL

Resepti: Maku 02/2005

Perinteiset kaalikääryleet

Ainekset

18 kpl

Täyte

Pinnalle

Tee näin 2 t 20 min

2 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista herkulliset kaalikääryleet näin:

    Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Säästä keitinliemi. Valuta loput kypsästä kaalista.

    Hienonna 3 desiä kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua pannulla voissa. Sekoita yhteen täytteen aineet. Täyte saa olla löysähköä ja hyvin maustettua.

    Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi.

    Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen ja valuta päälle siirappia. Vuole pinnalle halutessasi vielä muutama voinokare.

    Kypsennä kaalikääryleitä uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Voit halutessasi kääntää kääryleet välillä. Valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä.

    Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.

    Pannulle jääneestä liemestä voit suurustaa kaalikääryleille kastikkeen.

VINKKI

Kevennetty: Jos haluat kevyemmät kaalikääryleet, jätä voinokareet lisäämättä ja kuullota sipuli pinnoitetulla pannulla ilman voita tai mikrossa. Käytä nesteenä kaalin keitinlientä.

Karsittu: Kaalikääryleet ovat gluteenittomia, kun täytteenä on riisiä (eikä ohraa). Maidottoman version saat korvaamalla voin öljyllä ja ruokakerman soija- tai kaurakermalla. Munan voit halutessasi jättää kokonaan pois täytteestä.

Uudistettu: Myös mangoldin, kiinan- ja kurttukaalin lehdet taipuvat herkullisiksi kääreiksi täytteille. Täytevaihtoehtoja on lukuisia, esimerkiksi sienistä syntyy maukas kasvistäyte. Kreikkalaisia makuja täytteeseen saat lampaanjauhelihasta, fetajuustosta ja mintusta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    70 kcal
  • hiilihydraattia
    5.8 g
  • rasvaa
    3.6 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    0.5 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (57)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin158
  • Helppo78
  • Hurmasin vieraat65
  • Opin uutta51
  • Ei maistunut38
  • Kaikki meni83
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 02.10.2016

    Vierailija

    Kiitos, aivan ihania. Tulee mummun tekemät mieleen nam, nam

    • Onnistuin
    • 28.09.2016

      Vierailija

      Hyvää oli ! Tällaisia tein ennekin, mutta resepti oli hukassa. Enemmän suolaa ja pippuria laitoin ja taisi olla jauhelihaakin enemmän. Hyvä ohje !

      • Onnistuin
      • Helppo
      • Kaikki meni
      • 15.09.2016

        Vierailija

        Juuri sellaiset perinteiset kaalikääryleet. Hyvä ohje.

        • Onnistuin
        • Helppo
        • 30.08.2016

          Vierailija

          Joka syksy näitä pitää tehdä ovat niin ihania syksyn kaalisadosta näitä valmistaa. En koe näitä suuritöisiksi koska niitä on niin kiva tehdä. varsinkin sadepäivän iloksi ajan voi näihin hyvin käyttää. Ovat niin taivaallisen hyviä joka vuosihan nämä onnsituu. Vähän enemmn vain valkopippuria ja suolaa tuo lihamäärä minusta kaipasi. Nam Hyvää.

          Lisää kommentteja (53)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Jauheliharuoat

          Lisää suosikiksi

          Tulosta