KATSOMASI RESEPTIT
Perinteinen maustekakku

Resepti: Maku 07/2016

Perinteinen maustekakku

Resepti: Maku 07/2016

Perinteinen maustekakku

Perinteinen pehmeä maustekakku valmistuu sekoittamalla ja vain paranee säilytettäessä. Lukijamme Tuulan mummolta peritty maustekakkuresepti on niin hyvä, että kakkuja on välillä lähetetty ystäville postissa!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

30 palaa

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Valmista perinteinen maustekakku näin:

    Sulata voi ja anna jäähtyä.

    Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään.

    Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula. 

    Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.

    Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia.

    Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Älä paista kuivaksi.

    Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä.

    Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomu-sokeria.

    Perinteinen maustekakku säilyy jääkaapissa tiiviisti peitettynä ainakin viikon.

    * Jos taikinaan uhkaa jäädä paakkuja, pyöräytä sähkövatkaimella sekaisin. Älä kuitenkaan vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    348 kcal
  • hiilihydraattia
    47.5 g
  • rasvaa
    15.4 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta