Perinteinen kaalilaatikko
GL
MA
MU

Resepti: Maku 04/2008

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

6 annosta

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Perinteinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka. Valmista ikisuosikki näin:

    Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

    Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

    Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.

    Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

    Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.

    Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

    Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    128 kcal
  • hiilihydraattia
    21 g
  • rasvaa
    2.8 g
  • proteiinia
    4.1 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    2.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (84)

83% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin179
  • Helppo101
  • Hurmasin vieraat51
  • Opin uutta46
  • Ei maistunut29
  • Kaikki meni78
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (80)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta