KATSOMASI RESEPTIT
Perinteinen kaalilaatikko
GL
MA
MU

Resepti: Maku 04/2008

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

6 annosta

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Perinteinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka. Valmista ikisuosikki näin:

    Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

    Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

    Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.

    Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

    Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.

    Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

    Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    275 kcal
  • hiilihydraattia
    21 g
  • rasvaa
    14.2 g
  • proteiinia
    15.8 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    2.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (120)

83% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin287
  • Helppo171
  • Hurmasin vieraat78
  • Opin uutta69
  • Ei maistunut48
  • Kaikki meni133
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • ei vaikeaa tehdä

    • Helppo
    • 02.05.2015

      Vierailija

      Oikein maistuva kaalilaatikko tuli. Itse laitoin lihalientä viitisen desiä :)

      • Onnistuin
      • 19.04.2015

        etsijä

        En tee kaalilaatikkoa noin monivaiheisesti. Vaan; laitan vettä isoon kattilaan sekä lihaliemikuutioita pari kappaletta veteen, kun vesi kiehuu lisään kaalisilpun ja annan kaalien kysyä niin kauan, että ne laiskistuvat, lisään Ohrahelmisuurimot ja kattila saa jatkaa kiehumistaan, ruskistan jauhelihan ja sipulin, lisään ne kattilaan ja edelleen se saa kiehua. Seuraavaksi lisään siirappia, suolaa, meiramia, voita ja kermaa. Kun laatikkomassa alkaa olla oikean makuista se lähtee uunivuokaan ja uuniin. Sitten se saa hautua uunissa n. 175 asteessa 2- 2½h.

        • 17.03.2015

          Vierailija

          Ensimmäistä kertaa elämässäni tein kaalilaatikkoa tämän ohjeen mukaan ja tuli erittäin hyvää!

          • Kaikki meni
          • Helppo
          • Hurmasin vieraat
          Lisää kommentteja (116)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää suosikiksi

          Tulosta