KATSOMASI RESEPTIT
Perinteinen kaalilaatikko
GL
MA
MU

Resepti: Maku 04/2008

Perinteinen kaalilaatikko

Resepti: Maku 04/2008

Perinteinen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on kotiruokien ehdoton ykkönen. Tällä supersuositulla reseptillä kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Katso VIDEO, kuinka kaalilaatikko valmistuu!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

6 annosta

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Katso reseptiin liittyvä video! →
  • Perinteinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka. Valmista ikisuosikki näin:

    Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

    Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

    Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.

    Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

    Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.

    Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

    Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    116 kcal
  • hiilihydraattia
    8.9 g
  • rasvaa
    6 g
  • proteiinia
    6.6 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (225)

82% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin690
  • Helppo444
  • Hurmasin vieraat203
  • Opin uutta179
  • Ei maistunut131
  • Kaikki meni351
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • eilen klo 15.56

    Vierailija

    Taas tuli tehtyä tällä ohjeella, laatikko juuri uunissa muhimassa. Paras ohje, joka on vastaan tullut. Maku perinteinen, niin kuin kaalilaatikolla pitääkin. Kiitos makoisasta ohjeesta!

    • 30.08.2017

      Vierailija

      Kaalilaatikko on klassikko, itse yleensä hieman muuttelen reseptiä sen mukaan mitä kaapissa on. Tällä kertaa jauhelihojen kanssa pannulle meni muutama makea chili ja siirappia ei ollut, joten meni uuniin ilman. Hyvää oli silti :P

      • Onnistuin
      • Helppo
      • 14.08.2017

        Vierailija

        Perinteinen maku ja helppo tehdä.

        • Onnistuin
        • Helppo
        • 03.07.2017

          Vierailija

          Herkullista ja helppoa. Itse lisään myös porkkananpaloja laatikkoon, jotka uunissa kypsyvät herkullisiksi, nom!

          • Helppo
          Lisää kommentteja (221)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Jauheliharuoat

          Lisää suosikiksi

          Tulosta