KATSOMASI RESEPTIT
Peltilihapiirakka

Resepti: Maku 07/2015

Pel­ti­li­ha­pii­rak­ka

Resepti: Maku 07/2015

Pel­ti­li­ha­pii­rak­ka

Perinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!

ARVIOI
4.4

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 palaa

Rahkavoitaikina

Täyte

Voiteluun

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.

    Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.

    Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    302 kcal
  • hiilihydraattia
    20.2 g
  • rasvaa
    20 g
  • proteiinia
    10.4 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (14)

83% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin15
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat5
  • Opin uutta7
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni8
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 17.01.2017

    Vierailija

    Kannattaa käyttää "paksua" rahkaa, ei pehmeää rahkaa. Muuten taikinasta ei pysy kasassa. Herkullisen makuinen ruoka!

    • Helppo
    • Kaikki meni
  • 03.01.2017

    Vierailija

    Ohjeen mukaan tein ja onnistuin hyvin myös kaulitsemisessa. Itse muokkasin ensin pelkkää voita notkeammaksi käsin ja tasaiseen voihin lisäsin vasta jauhot. Lopuksi rahkan.

    • Onnistuin
    • 13.10.2016

      Vierailija

      Olen tehnyt tällä reseptillä monta kertaa. Nykyään korvaan puolet vehnäjauhoista hiivaleipäjauhoilla ja puolet puuroriisistä tummalla riisillä, mutta tällöin piirakasta voi tulla vähän kuivakka. Lisään täytteeseen nesteeksi vähän kermaa, jos se vaikuttaa liian paksulta.

      • 21.06.2016

        Sinikka

        Testattu on ja maistui koko perheelle. Kun antoi taikinan tekeytyä jääkaapissa niin kaulimisessa ei ongelmia.

        Lisää kommentteja (10)

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Leivonta

        Lisää suosikiksi

        Tulosta