KATSOMASI RESEPTIT
Peltilihapiirakka

Resepti: Maku 07/2015

Pel­ti­li­ha­pii­rak­ka

Resepti: Maku 07/2015

Pel­ti­li­ha­pii­rak­ka

Perinteinen peltilihis on täällä taas! Peltilihapiirakka leivotaan mehevään rahka-voitaikinaan ja täytetään jauheliha-riisiseoksella. Niin simppeliä, niin täydellistä!

ARVIOI
4.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 palaa

Rahkavoitaikina

Täyte

Voiteluun

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja paista hetki. Mausta seos.

    Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.

    Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    302 kcal
  • hiilihydraattia
    20.2 g
  • rasvaa
    20 g
  • proteiinia
    10.4 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (14)

84% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin14
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat5
  • Opin uutta5
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni8
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (10)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta