Pellillinen hiivaleipää
MU
MA

Resepti: Maku 04/2006

Pellillinen hiivaleipää

Resepti: Maku 04/2006

Pellillinen hiivaleipää

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

20 annosta

Tee näin 12 t 20 min

12 t 20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
12 t
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren käydä lämpimässä paikassa seuraavaan päivään. Lisää loput jauhot ja suola taikinaan ja alusta hyväsitkoinen pehmeä taikina.

    Leivinpaperoi uunipelti, jauhota paperi ja kumoa taikina pellille. Ripottele reilu kerros jauhoja päälle ja painele taikina uunipannun kokoiseksi, litteäksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä 30 minuuttia.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pistele hiivaleipä haarukalla ja paista noin 15 minuuttia.

    Paloittele lämmin hiivaleipä ja nauti se esimerkiksi raejuusto-munavoin kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    88 kcal
  • hiilihydraattia
    16.3 g
  • rasvaa
    0.8 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (1)

0% Tekisi uudestaan
    • 10.07.2010

      jimppa1

      Niin helppo valmistaa ja niin äärettömän hyvää, että oli pakko syödä enempi kuin jaksoikaan. Mökille mukaan tämä resepti ja aamiainen on täydellinen, kun illalla laittaa juuren ja aamulla leipoo lämmintä leipää.

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta