Pekoniin kiedottu peuramureke

Resepti: Maku 01/2012

Pekoniin kiedottu peuramureke

Resepti: Maku 01/2012

Pekoniin kiedottu peuramureke

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha puuhaarukalla tai käsin vaivaten. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

    Valmista täyte: silppua sipulit. Kuumenna rasva ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää seuraavaksi pilkotut luumut ja maustekurkku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viimeiseksi mukaan silputtu persilja.

    Voitele arkki leivinpaperia voilla tai öljyllä ja ripottele sen pinnalle vähän korppujauhoja.

    Painele murekeseos paperille kostutetuin käsin noin 30 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

    Levitä päälle täyte. Kiedo murekelevy rullaksi leivinpaperin avulla, samaan tapaan kuin kääretorttu. Painele saumakohta ja rullan päät kiinni.

    Nosta mureke paperin avulla uunivuokaan tai pellille, sauma peltiä vasten.

    Levitä pekoniviipaleet hiukan limittäin vinosti murekkeen päälle. Käännä pekonien päät rullan alle.

    Nosta peuramurekerullan päälle toinen voideltu leivinpaperi. Sulje paketti ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    Poista leivinpaperi ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, jotta pekoni saa kauniin värin peuramurekkeen pinnalla.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    419 kcal
  • hiilihydraattia
    13.1 g
  • rasvaa
    24.5 g
  • proteiinia
    35.7 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    4.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta