KATSOMASI RESEPTIT
Passiohedelmä-vanukasleivokset

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Passiohedelmä-va­nu­kas­lei­vok­set

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Passiohedelmä-va­nu­kas­lei­vok­set

Inspiraatio näihin suloisiin passiohedelmäpiiraisiin tulee portugalilaisista Pastéis de Belém -leivoksista, joissa yhdistyvät voitaikinapohja ja vaniljavanukastäyte. Passioleivosten vaniljainen vanukastäyte saa uunissa paahteisen maun, jota passiohedelmän raikkaus rikkoo.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 kpl

Rahka-voitaikina

Täyte

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla levyksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Ota desi maitoa eri kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää suurus maidon joukkoon, kuumenna muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes maito paksuuntuu. Sekoita joukkoon halkaistujen vaniljatankojen siemenet.

    Kiehauta vesi ja sokeri toisessa kattilassa ja anna poreilla sekoittelematta 4 minuutin ajan. Sekoita sokerisiirappi maidon joukkoon. Anna hieman jäähtyä.

    Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan hieman jäähtyneeseen vanukastäytteeseen.

    Kauli taikina levyksi (20 cm x 30 cm) ja taittele se kolmeen osaan niin, että pidemmän sivun reunat kääntyvät sisäänpäin. Kauli litteäksi ja käännä taikina niin, että voit taitella lyhyemmän reunan sivut sisäänpäin. Toista tämä kolme kertaa, niin saat lehtevän taikinan.

    Voitele muffinipelti. Kauli taikina parin millin paksuiseksi ja leikkaa muotilla koloja suurempia ympyröitä taikinasta, asettele koloihin.

    Kaada taikinakuppeihin täytettä lähes täyteen, jätä hieman kohoamisvaraa. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi siemenet leivosten päälle.

    Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat saaneet väriä.

    Anna leivosten jäähtyä kokonaan ja nosta ne pois vuoasta. Tarjoile jääkaappikylminä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    228 kcal
  • hiilihydraattia
    30 g
  • rasvaa
    9.7 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta