KATSOMASI RESEPTIT
Parsasalaatti
GL
MA
MU

Resepti: Maku 03/2016

Parsasalaatti

Resepti: Maku 03/2016

Parsasalaatti

Ihana parsasalaatti sopii niin vappujuhliin kuin kevään noutopöytiin. Salaatin juju on pikantti dijoninsinappivinegretti, jota uunissa paahdettu parsa rakastaa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 35 min

35 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
15 min
  • Valmista parsasalaatti näin:

    Aloita parsojen käsittelystä. Kuori paksut parsat kuorimaveitsellä ohuelti (nupun alapuolelta lähtien). Ohuet parsat voi jättää kuorimatta. Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois.

    Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.

    Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.

    Kuori ja lohko kylmät keitetyt perunat. Paista ne rapeiksi pannulla öljyssä. Valuta kaprikset.

    Leikkaa kumpikin sydänsalaattikerä neljäksi lohkoksi. Huuhtele salaattilohkot ja valuta ne keittiöpyyhkeen päällä.

    Nosta tarjoiluvadille salaattilohkot, paahdetut parsat, paistetut perunat ja kaprikset.

    Sekoita vinegretin ainekset yhteen kannellisessa purkissa.

    Valuta parsasalaatin päälle dijonvinegrettiä ja tarjoa heti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    84 kcal
  • hiilihydraattia
    3.9 g
  • rasvaa
    6.8 g
  • proteiinia
    1.7 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Vappu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta