KATSOMASI RESEPTIT
Parsagalette

Resepti: Maku 03/2016

Parsagalette

Resepti: Maku 03/2016

Parsagalette

Ihana parsagalette saa rennon ulkoasun, kun reunat nostellaan osittain täytteen päälle. Täytteen parsat ja pehmeä vuohenjuusto ovat ihana pari <3

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Valmista parsagalette näin:

    Tee pohjataikina. Nypi jauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin ajan.

    Jos parsat ovat paksuja, kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Poista parsoista kuivat alaosat. Leikkaa parsat noin 5 cm:n pätkiksi.

    Paahda parsapaloja uunissa 10 minuuttia. Mausta parsapalat oliiviöljyllä, appelsiininkuorella ja -mehulla sekä ripauksella suolaa. Anna parsojen maustua sen aikaa, kun taikina vetäytyy jääkaapissa.

    Kauli taikina jauhojen avulla pyöreäksi (Ø 30 cm) levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä levy leivinpapereineen pellille.

    Levitä pehmeä vuohenjuusto taikinapohjalle, mutta jätä taikinan reunoilta 10–15 cm:n levyinen kaistale täyttämättä.

    Nosta juuston päälle parsapaloja (jätä appelsiini-mausteliemi kattilaan, jotta täyte ei vety liikaa). Rouhi päälle mustapippuria.

    Taittele galeten reunat rennosti osittain täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.

    Paista galettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on saanut kauniin värin.

    Ripottele parsapiirakan päälle reilusti yrttejä juuri ennen tarjoamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    209 kcal
  • hiilihydraattia
    13 g
  • rasvaa
    14.1 g
  • proteiinia
    7.5 g
  • kuitua
    2.7 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Vappu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta