KATSOMASI RESEPTIT
Paras piparitaikina

Resepti: Lunni leipoo

Paras piparitaikina

Tee näin

  • Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.

    Vatkaa voi ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi.

    Vaahdota keskenään myös muna ja puolet sokerista.

    Lisää munavaahto voin joukkoon ja lisää joukkoon myös jäähtynyt maustesiirappi.

    Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Kääntele ja sekoittele tasaiseksi.

    Kääri taikina huolellisesti tuorekelmuun, litistä pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 200 asteeseen.

    Jauhota alusta reilusti ja kauli taikina muutamassa osassa ohueksi levyksi ja painele muotilla kuvioita. Nosta ne ohuella veitsellä varovasti leivinpaperille. Ota talteen reunoilta jäänyt taikina.

    Paista uunissa n. 5 min, mutta muista tarkkailla pipareita koko ajan, ne palavat nopeasti!

    Kypsät piparit ovat lämpiminä hieman pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.

    Säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    520 kcal
  • hiilihydraattia
    38.6 g
  • rasvaa
    40.1 g
  • proteiinia
    1.8 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    2.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (7)

95% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Helppo4
  • Hurmasin vieraat2
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni4
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (3)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Joulupiparit

Lisää suosikiksi

Tulosta