KATSOMASI RESEPTIT
Paras kantarellipiirakka

Resepti: Maku 04/2004

Paras kan­ta­rel­li­pii­rak­ka

Resepti: Maku 04/2004

Paras kan­ta­rel­li­pii­rak­ka

ARVIOI
3.8

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja jääkaappikylmä, paloiteltu rasva. Aja seos murumaiseksi. Lisää porkkanasose ja surauta taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin rauhoittumaan.

    Esikäsittele ja pienennä kantarellit. Hienonna sipulit. Kääntele sieniä ja sipulisilppua pannulla noin 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

    Kumoa kulhoon ruoanvalmistusjogurtti, kermaviili, munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita ainekset.

    Painele taikina suuren (noin 36 cm x 28 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin 200 asteessa 10 minuuttia.

    Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sieni-sipulisilppu ja sitten munaseos. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

    •Koristele leivonnainen kehäkukan ja basilikan lehdillä.

    •Voit tehdä piiraan myös sekasienistä. Kun löydät metsästä vain muutaman tatin, haperon tai kehnäsienen, niin esikäsittele ne ja jatka ohjeen mukaan.

    •Porkkanasoseen asemesta voit käyttää myös peruna-, selleri- tai palsternakkasosetta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    203 kcal
  • hiilihydraattia
    11.8 g
  • rasvaa
    14.9 g
  • proteiinia
    5.4 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta