KATSOMASI RESEPTIT
Paraisten piparkakkutaikina

Resepti: Maku 07/2016

Paraisten pi­par­kak­ku­tai­ki­na

Resepti: Maku 07/2016

Paraisten pi­par­kak­ku­tai­ki­na

Paraisten piparitaikina on helppo käsitellä, ja se sopii moneen muottiin. Paraisten pipareiden herkullisuuden salaisuus piilee lorauksessa konjakkia, joka antaa taikinalle hienon maun.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

70 kpl

Piparitaikina

Tee näin 12 t 30 min

12 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t
  • Valmista Paraisten piparitaikina näin:

    Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, mausteet ja konjakki.

    Kiehauta ja anna jäähtyä.

    Vatkaa munat jäähtyneeseen seokseen.

    Yhdistä jauhot, sooda ja suola.

    Lisää seos taikinaan vähitellen siivilöiden. Sekoita taikinaa, kunnes se on kiinteää.

    Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

    Ota taikinaa leivinpöydälle pala kerrallaan ja pidä loput taikinasta jääkaapissa. Kylmän taikinan käsittely on helpompaa. 

    Ripottele pöydälle jauhoja, pehmitä taikinapala ja kauli se 3–5 mm:n paksuiseksi levyksi.

    Ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. 

    Paista niitä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia koosta riippuen.

    Koristele Paraisten piparit halutessasi pikeerillä ja koristerakeilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    389 kcal
  • hiilihydraattia
    54.1 g
  • rasvaa
    16.3 g
  • proteiinia
    5.6 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Joulupiparit

    Lisää suosikiksi

    Tulosta