KATSOMASI RESEPTIT
Pakastettava omenasose
GL
MA
MU

Resepti: Maku 05/2016

Pakastettava omenasose

Resepti: Maku 05/2016

Pakastettava omenasose

Kellarittoman omenasose säilyy parhaiten pakkasessa. Pakastettava sose on myös loistovalinta, kun haluat käyttää vähemmän sokeria.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

30 annosta

Tee näin 16 t 40 min

16 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
16 t
  • Valmista pakastettava omenasose näin:

    Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat.

    Mittaa kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Lisää mausteet mukaan maustepussissa.

    Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet ja soseutuneet. Voit jättää rakenteeseen hiukan sattumia, tai keittää soseen täysin sileäksi.

    Poista maustepussi ja jaa sose pakastusrasioihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin yön ajaksi ja pakasta vasta jääkaappikylmänä.

    Sose säilyy pakastimessa useita kuukausia.

    *Kesäomenoiden ohuet kuoret hajoavat keitettäessä soseeseen. Jos keität sosetta paksukuorisemmista talviomenoista, ne kannattaa kuoria.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    56 kcal
  • hiilihydraattia
    13 g
  • rasvaa
    0.1 g
  • proteiinia
    0.1 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    1.9 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Säilöntä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta