KATSOMASI RESEPTIT
Paistettu sitruunajuustokakku

Resepti: Lunni leipoo

Paistettu sit­ruu­na­juus­to­kak­ku

Tee näin 2 t 15 min

2 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

    Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

    Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

    Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

    Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon myös munat yksi kerrallaan . Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

    Kaada täyte pohjan päälle.

    Pehmennä lemon curdia hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

    Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna sitruunajuustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

    Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Sitruunajuustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    331 kcal
  • hiilihydraattia
    19.3 g
  • rasvaa
    28.6 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    0.3 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin3
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 26.05.2017

    MarikaJ

    Hei!

    Mitä mieltä olet, mahtaako tämä kestää myös pakastamisen? Vai pitäisikö leipoa tuoreeltaan?

    Tein pari vuotta sitten esikoisen rippijuhliin nutellajuustokakkua ja tänä kesänä voisi tehdä keskimmäisen tyttären rippijuhliin tätä... :-)

    Kiitokset vastauksestasi!

    • Heippa! :)

      Paistettu juustokakku kestää hyvin pakastamisen (toisin kuin hyydytetty), joten voit tehdä kakun hyvin etukäteen. Toinen vaihtoehto on leipoa pari päivää ennen tarjoamista ja säilyttää jääkaapissa.

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta