Pähkinäinen karpalokakku

Resepti: Maku 06/2009

Pähkinäinen karpalokakku

Resepti: Maku 06/2009

Pähkinäinen karpalokakku

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
50 min
  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
    Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja kääntele seos voivaahtoon jogurtin kera.
    Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus väh. 1,5 l). Tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun.
    Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Nosta pähkinäinen karpalokakku takaisin ja pistele siihen cocktailtikulla reikiä sinne tänne. Kuumenna liemi ja kaada se kakun päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
    Kumoa pähkinäinen karpalokakku tarjoiluvadille. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto nestetilkalla, mausta sokereilla ja levitä kakun päälle. Ripottele päälle karpaloita ja pähkinöitä makusi mukaan.
    •Voit jättää kuorrutuksen halutessasi kokonaan pois tai käyttää koristeluun tomusokeria. Ilman kuorrutusta pähkinäinen karpalokakku säilyy jääkaapissa syöntikelpoisena ainakin viikon verran.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    242 kcal
  • hiilihydraattia
    25.7 g
  • rasvaa
    13.7 g
  • proteiinia
    3 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta