KATSOMASI RESEPTIT
Pääsiäiskakku

Resepti: Maku 02/2015

Pääsiäiskakku

Resepti: Maku 02/2015

Pääsiäiskakku

Hurmaava pääsiäiskakku ei kaipaa peittelyä, vaan upeat täytekerrokset saavat näkyä! Suloiset pastellinväriset täytteet saavat värinsä mangosta ja vadelmasta. Pienet suklaamunakarkit viimeistelevät täyteläisen naked cake -kakun pääsiäiseen.

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 4 t 45 min

4 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
4 t
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.

    Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm).

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

    Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä liotusvesi ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman.

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon.

    Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mangosose ja toiseen paseeratut (eli siivilän läpi puristetut) vadelmat.

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta tai leivinpaperoi sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa. Kokoa kakku vuokaan: nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

    Vatkaa kuorrutusta varten kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua pienillä suklaamunilla.

     

VINKKI

  • Voit valmistaa mangososeen itse tuoreesta hedelmästä, säilyke- tai pakastemangosta tai käyttää valmista mangososetta.

  • Vadelmia tarvitset 200–300 g saadaksesi tarvittavan määrän paseerattua sosetta. Jos valmistat vadelmasoseen kuumentamatta marjoja, käytä siihen kotimaisia vadelmia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    200 kcal
  • hiilihydraattia
    20.3 g
  • rasvaa
    10.8 g
  • proteiinia
    5 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (8)

85% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin9
  • Helppo9
  • Hurmasin vieraat12
  • Opin uutta9
  • Ei maistunut5
  • Kaikki meni7
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Pää­siäis­lei­von­nai­set

Lisää suosikiksi

Tulosta