KATSOMASI RESEPTIT
Päärynä-minttusuklaatorttu

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Päärynä-mint­tusuklaa­tort­tu

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Päärynä-mint­tusuklaa­tort­tu

Näyttävä ja superherkullinen minttusuklaatorttu koristellaan viuhkamaiseen muotoon leikatuilla päärynöillä. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 palaa

Pohja

Voitelu

Täyte

Päälle

Tee näin 3 t 10 min

3 t 10 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 40 min
  • Nypi kuutioitu voi ja kuivat aineet kulhossa murumaiseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön ajaksi.

    Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (12 cm x 22 cm). Painele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille.

    Vuoraa taikina foliolla ja levitä painoksi kuivattuja herneitä tai papuja, jotta taikina ei valahda esipaistamisen aikana. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Poista folio.

    Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja suklaa-kermaseos. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. 6. Kuori päärynät, halkaise ne ja poista siemenkodat. Viipaloi päärynät viuhkamaisesti ja sommittele ne suklaatäytteen päälle. Paina päärynät osittain täytteeseen.

    Jatka paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    275 kcal
  • hiilihydraattia
    21.3 g
  • rasvaa
    19.5 g
  • proteiinia
    3.7 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (1)

0% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta