KATSOMASI RESEPTIT
Osso buco appelsiinilla ja fenkolilla

Resepti: Fanni & Kaneli

Osso buco appelsiinilla ja fenkolilla

Resepti: Fanni & Kaneli

Osso buco appelsiinilla ja fenkolilla

Naudan osso buco on upea raaka-aine! Lisää pataan lihan kaveriksi appelsiinia ja fenkolia ja anna hautua rauhassa ihanan mureaksi.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Kuumenna padassa reilu loraus oliiviöljyä keskilämmöllä. Paista lihapaloihin hyvä paistopinta molemmille puolille. Nosta lihat lautaselle odottamaan.

    Leikkaa kuoritut porkkanat ja salottisipuli reiluksi paloiksi. Leikkaa purjo paksuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli. Lohko fenkoli.

    Lorauta kuumaan pataan hieman lisää öljyä. Lisää pataan vihannekset. Kuullota 5 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Nosta lihat vihannesten joukkoon.

    Kaada pataan viini ja anna kiehua reippaasti pari minuuttia. Lisää kuumennettu kanaliemi.

    Fileroi appelsiini. Leikkaa pois päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta. Lisää pataan appelsiinin mehu ja viipaleet.

    Peitä kannella. Paista uunissa 125 asteessa 2 1/2 - 3 tuntia. Käännä lihapalat puolessa välissä paistoaikaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    56 kcal
  • hiilihydraattia
    0.7 g
  • rasvaa
    5.8 g
  • proteiinia
    0.4 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    1.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta