KATSOMASI RESEPTIT
Omenaruusupiirakka

Resepti: Maku 05/2016

Ome­na­ruusu­pii­rak­ka

Resepti: Maku 05/2016

Ome­na­ruusu­pii­rak­ka

Tässä on syksyn kaunein omenapiirakka! Maukas pähkinäpohja, ylellinen mantelimassatäyte ja niiden päälle käärityt omenaruusut hurmaavat ihan jokaisen.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 5 t

5 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
4 t
  • Valmista omenaruusupiirakka näin:

    Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

    Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Pistele pohja haarukalla.

    Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. 

    Vatkaa kulhossa yhteen murennettu mantelimassa, pehmeä voi, maissitärkkelys ja sokeri.

    Lisää vaniljasokeri ja kardemumma sekä munat. Vatkaa tasaiseksi.

    Kaada mantelimassatäyte esipaistetun pohjan päälle.

    Huuhtele omenat. Leikkaa jokainen omena neljään osaan. Poista siemenkodat mutta älä kuori. Leikkaa omenat mandoliini-leikkuuterällä tai veitsellä todella ohuiksi viipaleiksi.

    Upota omenat sitruunaveteen mikronkestävään kulhoon ja kuumenna muutaman minuutin ajan, kunnes omenaviipaleet hieman pehmenevät.

    Valuta omenaviipaleet varovasti siivilässä. 

    Kääri ne ruusukkeiksi ja nosta  täytteen päälle tiiviisti vieri viereen. Jos ruusukkeiden väliin jää tilaa, täytä kolot yksittäisillä ome-nasuikaleilla.

    Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

    Kuumenna aprikoosimarmeladi mikrossa juoksevaksi.

    Sivele omenaruusukkeille lämmintä marmeladia, jotta ne saavat kauniin kiillon.

    Anna omenaruusupiirakan vetäytyä 1–2 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoamista.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    219 kcal
  • hiilihydraattia
    22.7 g
  • rasvaa
    12.6 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Omenat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta