KATSOMASI RESEPTIT
Omena-pullapitko

Resepti: Perinneruokaa prkl

Omena-pullapitko

Resepti: Perinneruokaa prkl

Omena-pullapitko

Omenoilla ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko on helppo leipoa, ja lopputulos on upea.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

2 kpl

pullataikina

vaniljakreemi

lisäksi

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t 20 min
  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksikertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

    Valmista vaniljakreemi yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa voita lukuun ottamatta. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi voi. Jäähdytä hyvin.

    Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 cm x 30 cm levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, siten että siinä on kolme yhtä suurata aluetta. Leikkaa reunimmaiset osta 1 1/2 cm:n paksuiksi sormiksi.

    Leivitä puolet kreemistä keskelle ja lisää päälle omenaviipaleet. Taittele "sormet" toisesta päästä aloittaen vuoron perään ristikkäin

    Kohota pitkoa 20 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullaa 175 asteessa 25-30 minuuttia.

VINKKI

Koristele jäähtynyt pullapitko halutessasi pikeerillä. Kurkkaa ohje: maku.fi/reseptit/pikeeri

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    296 kcal
  • hiilihydraattia
    44.4 g
  • rasvaa
    10.3 g
  • proteiinia
    5.8 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta