KATSOMASI RESEPTIT
Omena-murupiirakka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Omena-murupiirakka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Omena-murupiirakka

Turkulaisen Gaggui-Kaffelan omena-murupiirakka on on kerta kaikkiaan ihana! Omenapiirakan täytteenä lymyilee itse tehtyä omenakompottia ja sen kruunaa kerros rapsakkaa murua.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon jogurtti ja kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Kauli piirakkataikina vuokaan (Ø 24 cm). Nosta vuoka jääkaappin tunniksi.

    Valmista sillä aikaa kompotti. Mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.

    Sekoita kaikki crumblen aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.

    Peitä piirakkapohja alumiinifoliolla ja esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    Poista folio. Levitä pohjalle omenakompotti ja crumble. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

    Tarjoa murupiirakan kanssa vaahdotetun mascarponen ja kerman sekoitusta sekä suolaista kinuskia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    425 kcal
  • hiilihydraattia
    74.8 g
  • rasvaa
    11.9 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1.5 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta