KATSOMASI RESEPTIT
Omena-galette

Resepti: Fanni & Kaneli

Omena-galette

Resepti: Fanni & Kaneli

Omena-galette

Rustiikki galettepiirakka saa täytteekseen rapeita manteleita ja pehmeäksi paistuvat omenat. Tarjoile piirakka vaikkapa vaniljajäätelön kera!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne (herneen kokoisia muruja).

    Sekoita joukkoon kylmää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.

    Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle, ja kääri se tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

    Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kulhossa manteleihin jauho, sokeri ja kaneli.

    Leikkaa omenat siivuiksi.

    Ota taikina jääkaapista, ja kauli se pyöreäksi levyksi jauhotetulla alustalla. Sopiva pohjan paksuus on vähän alle sentin. Nosta kaulittu pohja leivinpaperin päälle uunipellille.

    Ripottele pohjan päälle tasaisesti manteliseos jättäen 5 cm reunoilta täyttämättä. Asettele manteleiden päälle omensasiivut.

    Käännä taikinan reunat vapaalla tyylillä täytteen päälle. Nosta piirakka jääkaappiin 20 minuutiksi. Voitele reunat kermalla ja ripottele päälle sokeria.

    Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 1 h kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytyneen kuplivaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    479 kcal
  • hiilihydraattia
    45.4 g
  • rasvaa
    29.6 g
  • proteiinia
    8.2 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta